Fifa 2013

Praat hier over de grote zwarte kast en de games ervoor.

Moderators: Donny K., Stepz, zendar, ReinieR, Cyberbeast, BDT, Markam, Fashion

Fifa 2013

Postby blackdragon » 05 Aug 2012, 16:41:13

Fifa 2013

FIFA 13 komt 27 september uit voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC, Wii, PlayStation 2, PS Vita, 3DS en PSP.

De vernieuwingen van Fifa 2013
Bron: insidegamer.n

Carrièremodus: Bondscoach als bijbaan

Niet alleen de nationale competities, maar ook interlands spelen in de vernieuwde carrièremodus een rol. Het is in FIFA 13 mogelijk om, naast je virtuele baan als coach van een voetbalclub, ook bondscoach van een landenteam te worden. Stel dat een vicewereldkampioen het op een volgend eindtoernooi grandioos verknalt en de bondscoach de laan uit vliegt. Om een natuurlijk volstrekt onwaarschijnlijk scenario te schetsen, kan het zijn dat de voetbalbond jou contacteert. Of je in aanmerking voor de job komt, hangt af van je reputatie, maar ook van je nationaliteit en de competitie waarin je momenteel werkzaam bent. Je zult als coach van Ajax, Feyenoord of PSV dus niet zo snel een aanbieding van Andorra krijgen, maar wel van de KNVB.

Als bondscoach heb je helemaal zelf in de hand wie je in je selectie opneemt. Hiervoor gelden weer specifieke deadlines. Als coach met twee banen kun je het dus soms behoorlijk druk krijgen, maar de twee banen zullen allebei hun eigen hub krijgen. Zo blijven de activiteiten van je club en je land duidelijk gescheiden.

Carrièremodus: Live updates tijdens het spelen

De afgelopen jaren werd eens te meer bewezen hoe spannend voetbal kan zijn. Neem de Eredivisie in 2007, waarin PSV op één doelpunt verschil kampioen werd. Of de Eredivisie van 2011, waarin Ajax op de allerlaatste speeldag de titel voor de neus van Twente weggriste. En wat te denken van de afgelopen Premier League, waarin Manchester City met de hakken over de sloot kampioen werd. Bewezen is dat het belangrijk is te weten wat er op andere velden gebeurt en in FIFA 13 word je tijdens de carrièremodus nog beter op de hoogte gehouden. Doelpunten op andere velden werden in de vorige game al wel in beeld gebracht, maar nu zal de commentator updates geven over goals. Tevens krijg je updates over andere belangrijke gebeurtenissen op de andere velden, zoals rode kaarten en vergeven penalty’s. Wie zich liever op zijn eigen spel concentreert, kan deze updates ook uitzetten.

Carrièremodus: Mondige spelers

Spelers zullen nu vaker reageren op de beslissingen die jij als coach maakt. Als de club slecht presteert, heb je kans dat bepaalde spelers beginnen te mokken, maar ook als een belangrijke speler verkocht of juist aangetrokken wordt, zal dit reacties uitlokken. Bovendien krijg je er als bondscoach ook weer de taak bij om de internationals tevreden te houden. Want we riepen allemaal wel dat Huntelaar en van Persie moesten spelen, maar hoe breng je dat straks zelf in de praktijk? FIFA 13 zet je zelf voor die vraag, en aan jou de taak iedereen in het gareel te houden.

Carrièremodus: Monsterboard voor coaches

Zit je in een sleur bij je huidige club? Dan introduceert EA een soort Monsterboard voor coaches in FIFA 13. Via Jobs Board zijn alle vacatures voor coaches te vinden en zodoende is het mogelijk halverwege een seizoen van club te wisselen. Voorheen kreeg je als coach enkel aan het einde van het seizoen een aantal aanbiedingen, in FIFA 13 krijg je dus duidelijk meer te zeggen over jouw eigen toekomst. Eerst volgens een visie een team scheppen, veel geld uitgeven aan nieuwe spelers en dan halverwege iedereen laten stikken vanwege een lucratieve aanbieding uit Rusland, we zien het al helemaal voor ons!

Carrièremodus: Langs de lijn

Als speler stond je in vorige FIFA’s elke wedstrijd weer in virtuele lijve op het heilige gras, maar als coach was je in geen velden of wegen te bekennen. Dat verandert met FIFA 13. Ook aan het begin van je carrière als coach dien je een eigen personage aan te maken dat ditmaal langs de lijn zal lopen.

Carrièremodus: De transfermarkt

In FIFA 12 bestond het kopen en verkopen van spelers uit niets meer dan het bieden van een bedrag en zo wel of geen speler binnen halen. Veel te simplistisch natuurlijk, realiseerde ook EA zich. In FIFA 13 is het mogelijk ook spelers te ruilen, eventueel bijgestaan door alsnog een motiverende zak geld. Bovendien maak je bij een transfer nu ook je bedoelingen duidelijk aan een speler. Is hij de beoogde spil in je motor? Of slechts een versterking voor de breedte? De beoogde taak heeft naast de zak geld die je biedt invloed op de beslissing of een speler wel of niet voor je wil spelen. Ook met andere clubs is beter te communiceren; in plaats van lukraak met geld beginnen te gooien is het mogelijk eerst te vragen of een speler wel beschikbaar is en tegen welk bedrag. Allemaal een stuk beschaafder en menselijker dus.

Nieuw: Kinect features

Diep in blessuretijd, met de brilstand nog op het bord. Je tikt een tegenstander aan binnen de zestien en de scheids wijst resoluut naar de stip. Kun jij je dan inhouden, of vlieg je razend, tierend en vloekend uit je stoel? In dat laatste geval heb je kans dat de scheids je dan ook nog eens op de bon slingert, want FIFA 13 op de Xbox 360 ondersteunt Kinect. Reageer je te fel op een scheids, dan heeft dat gevolgen. Daarnaast is het mogelijk als coach strategieën te veranderen met stembesturing. Stiekem hopen we ook nog dat we Evert ten Napel en Youri Mulder erop mogen wijzen dat ze extreem slap ouwehoeren, maar die kans achten we klein.

Nieuw: Messi op de cover

Misschien niet zo wereldschokkend, maar ditmaal treffen we Barcelona’s sterspeler Lionel Messi op de voorkant aan. Na maarliefst zes FIFA’s met Manchester United’s Wayne Rooney op de kaft eindelijk dus eens een fris gezicht. En wie anders is dan logischer dan de beste speler ter wereld? Bovendien lijken de kaften van FIFA en PES dit jaar meer dan eens de rivaliteit te symboliseren. Messi versus Ronaldo, Barcelona versus Real Madrid. Misschien wel de twee beste spelers van de wereld van misschien wel de twee beste clubs ter wereld. Met Messi op de voorkant heeft FIFA er in ieder geval één loyale klant bij: NOS-commentator Frank Snoeks.
l

Eind September ligt FIFA 13 in de winkels en voetbal-fans kunnen dan weer aan de slag om hun skills te testen. De game komt ongeveer op elk denkbaar platform uit, maar 1 platform zal op grafisch vlak de beste versie krijgen. Dit is volgens EA Producer Matt Prior namelijk de Nintendo Wii U-versie, zo meldt The Official Nintendo Magazine.

De mooiste
De meeste versies van FIFA 13 zullen eind september in de winkel liggen, maar deze zijn volgens Prior grafisch inferieur aan de Wii U-versie. FIFA 13 voor de Wii U beschikt heeft namelijk een aantal grafische verbeteringen die niet in andere versies zitten, zoals de PlayStation 3 en Xbox 360. Welke deze verbeteringen precies zijn, wist Prior niet te vertellen, maar het zou gaan om belangrijke aspecten van de game.
User avatar
blackdragon
Mortal Kombat
 
Posts: 6367
Joined: 17 Sep 2004, 14:24:43
Location: Franeker

Return to 1. Microsoft Xbox/Xbox 360/One

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group